Er gaat echt geen vierde Back to the Future-film komen. Dat weten we al lange tijd en dat gaat ook niet veranderen. Co-schrijver Bob Gale legt uit waarom dat nooit zal gebeuren en vertelt dat het te maken heeft met Michael J. Fox, los van het feit dat het verhaal simpelweg af is.

“We hebben een volledig verhaal verteld met de trilogie. Als we terug zouden gaan en er nog een maken, dan heb je Michael J. Fox, die volgend jaar zestig wordt. En hij heeft de ziekte van Parkinson. Willen we een zestigjarige Marty McFly met Parkinson’s zien?” vertelde Gale tegenover Collider.

“Ik zou zeggen: ‘nee, dat willen we niet’. En je wil geen Back to the Future zonder Michael J. Fox. Mensen zeggen, ‘Nou, doe het dan met iemand anders’, maar wie moet je dan casten? Alles wat je gaat doen, moet vergeleken worden met het origineel en zal daar nooit tegen op kunnen boksen. We hebben dat gezien met alle vervolgen die na jaren gemaakt worden, denk maar aan The Phantom Menace.”

Niemand wil het, en de deal is dat de vierde film er ook niet gaat komen. “We hebben een afspraak met Spielberg en Amblin, dat er nooit een nieuwe Back to the Future-film komt zonder onze zegen of bemoeienis,” aldus Gale. Die zijn statement eindigde met een duidelijke belofte: “Dus die gaat er nooit komen.”

BRON:  filmtotaal.nl