In 1990 regisseerde de Nederlandse cineast Paul Verhoeven  de intussen beruchte  SF- film TOTAL RECALL . Deze is intussen volledig digitaal gerestaureerd in een 4K-versie en kom opnieuw in de Belgische bioscopen vanaf 18 november.  LEES MEER. 

Het Amerikaanse box office succes met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen was bij het moment van uitkomen één van de duurste films ooit gemaakt.

Total Recall is gebaseerd op een kortverhaal van Philip K. Dick. Zijn inspiratie lagen trouwens ook aan de basis van films als Blad Runner (1982).  Het verhaal bij Total Recall gaat over een bouwvakker (Arnold Schwarzenegger) die zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z’n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z’n geïmplanteerde vakantie?

Verder zien we ook een aantrekkelijke Sharon Stone in de film als als Schwarzeneggers echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter. De fantastische soundtrack is van Jerry Goldsmith (Chinatown, Star Trek, Planet of the Apes).

Geef een reactie